jueves, 9 de marzo de 2017

BLOC II. ANTROPOLOGIA UNITAT 7: NATURALESA I CULTURA Model d' examen

BLOC II. ANTROPOLOGIA

UNITAT 7: NATURALESA I CULTURA


Model d' examen 


“L’actitud més antiga i que, sense cap mena de dubte, es basa en fonaments sòlids, atès que tendeix a reaparèixer dintre nostre quan ens trobem en una situació desesperada, consisteix a repudiar netament i simplement les formes culturals: morals, religioses, socials, estètiques, més allunyades d’ aquelles amb què ens identifiquem.
“Costums de salvatges”, “això no passa al nostre país”, “no hauríem de permetre això”, etc..., i tantes altres reaccions grolleres que tradueixen la nostra esgarrifança, aquesta mateixa repulsió en presència de formes de viure, de creure o de pensar que ens són estranyes. (...)
Aquesta actitud de pensament, en nom de la qual rebutgem els “salvatges” (o tots aquells que hàgim decidit considerar com a tals) de la humanitat és, justament, l’ actitud que més marca i distingeix els salvatges mateixos”
C. Lévi-Strauss, Raça i història.

1.- De què va el text? (2'5 punts)
2.- Posa-li un títol filosòfic. (1 punt) 
3.- Relaciona el text amb tot allò que hagis treballat del llibre o del bloc "Mystiké Epopteia", del Tema Natura i Cultura del Bloc II d' Antropologia. (3 punts) 
4.- Comenta les semblances i diferències del cas de Víctor de l’ Aveyron amb el cas de Genie i, d' Helen Keller. (2'5 punts) 
5.- Fes una opinió personal de la temàtica. (1 punt

No hay comentarios:

Publicar un comentario