miércoles, 6 de febrero de 2019

BLOC II ANTROPOLOGIA. UNITAT 8: L' ANIMAL SIMBÒLIC. Sense cultura no hi ha llenguatge

BLOC II ANTROPOLOGIA. 

UNITAT 8: L' ANIMAL SIMBÒLIC.

Sense cultura no hi ha llenguatge

COMENTARI DE TEXT PER FER A CASA: 

Imatge relacionada

"Un nen d' onze o dotze anys que temps enrera havia vist completament nu pels boscos de La Caune buscant els glans i arrels de què s' alimentava, fou descobert ca p a finals de l' any VII (de la Revolució Francesa, o sigui 1796). Les meves esperances de fer-lo parlar es veieren del tot defraudades, i l' únic que vaig poder aconseguir va ser l' emissió d' alguns monosíl·labs informes, de vegades greus i de vegades aguts. Vaig voler, tanmateix, mantenir-me ferm, lluitant molt encara contra l' obstinació de l' òrgan vocal, fins que, finalment, en veure que, ni el transcurs dels dies ni la insistència del propòsit arribaven a fer cap efecte, em vaig resignar a deixar en aquell punt els meus darrers intents a favor de la paraula, abandonant el meu deixeble a un estat definitiu de mudesa. Privat de discerniment, negat a la memòria, la seva existència quedava reduïda a una vida purament animal"
Adaptat de Jean Ytard, Víctor de l' Aveyron, 1807

1.- De què va el text? (2'5 punts)
2.- Posa-li un títol filosòfic. (1 punt) 
3.- Relaciona el text amb tot allò que hagis treballat del llibre o del bloc "Mystiké Epopteia", del Tema Natura i Cultura del Bloc II d' Antropologia. Sobretot, amb el "zoon politikón" d' Aristòtil (3punts) 
4.- Comenta les semblances i diferències amb el cas de Genie . (2'5 punts) 
5.- Fes una opinió personal de la temàtica. (1 punt) 

B11
Dimarts 19 Febrer 2019 +1 punt a afegir a la nota del comentari fet a casa. Es lliura a la professora a l' hora de classe. 
Dimecres 20 Febrer 2019 +0,5 a afegir a la nota del comentari fet a casa. Es lliura a la professora a l' hora de classe. 
Dijous 21 Febrer 2019 0= No s' afegeix cap nota ni resta cap nota. S' entrega via e-mail com arxiu adjunt a sgil4@inscampsblancs.cat 
Divendres 22 Febrer 2019 -1 Es resta a la nota del comentari fet a casa. S' entrega via e-mail com arxiu adjunt a sgil4@inscampsblancs.cat 

El dimarts 26 de Febrer es lliura, el comentari fet a casa, que s' ha enviat por e-mail, en mà a la professora. 

L' examen es farà el dimarts 5 Març (1ª part, que dura 45 minuts). Les preguntes 1 (mig full) i 2 són de resposta obligatòria. I, el dimecres 6 Març (2ª part, que dura 45 minuts més. L' extensió de les preguntes 3, 4 i 5 és lliure). 

El primer dia de l' examen i de manera opcional, es podran entregar quatre treballs d' un full d' extensió amb webgrafia. La seva vàlua serà de 0,25 punts cadascun. 

B12
Dimarts 19 Febrer 2019 +1 punt a afegir a la nota del comentari fet a casa. Es lliura a la professora a l' hora de classe. 
Divendres 22 Febrer 2019 +0,5 a afegir a la nota del comentari fet a casa. Es lliura a la professora a l' hora de classe. 
Dissabte 23 Febrer 2019 0= No s' afegeix cap nota ni resta cap nota. S' entrega via e-mail com arxiu adjunt a sgil4@inscampsblancs.cat 
Diumenge 24 Febrer 2019 -1 Es resta a la nota del comentari fet a casa. S' entrega via e-mail com arxiu adjunt a sgil4@inscampsblancs.cat 

El dimarts 26 de Febrer es lliura el comentari fet a casa, que s' ha enviat por e-mail, en mà a la professora. 


L' examen es farà el dimarts 26 de Febrer (1ª part, que dura 45 minuts). Les preguntes 1 (mig full)  i 2 són de resposta obligatòria. I, el dimarts 5 Març (2ª part, que dura 45 minuts més. L' extensió de les preguntes 3, 4 i 5 és lliure). 


El primer dia de l' examen i de manera opcional, es podran entregar quatre treballs d' un full d' extensió amb webgrafia. La seva vàlua serà de 0,25 punts cadascun. 



Molt important! Si l' alumne no lliura el comentari de text (obligatori)  en les dates pactades o, copia el seu contingut d' un altre company o d' una pàgina web, el comentari restarà com a SQ = Sense qualificar. No es podrà fer la nota mitjana i l' alumne tindrà tota l' assignatura per a recuperar el mes de juny. Igualment, si ho vol, podrà  presentar-se a l' examen per saber el seu nivell. Tanmateix, si no es presenta als exàmens trimestrals (obligatoris) li restarà tota l' assignatura per a recuperar al mes de juny. La nota trimestral serà SQ= Sense qualificar ( 0) . 

Bibliografia:

ALFARO, Carmen i Altres: Filosofia i Ciutadania. Barcelona: Ediciones del Serbal, 2008. (pàgina 131)  


Webgrafia:
https://es.wikipedia.org/wiki/Jean_Itard

No hay comentarios:

Publicar un comentario