martes, 24 de abril de 2018

B.III COMENT. TEXT CASA SOBRE GOLDING

BLOC III
EL PODER 
COMENTARI DE TEXT  PER FER A CASA

“Meres paraules no podien expressar el sord dolor que sentia. Va guardar silenci, mentre les brillants estrelles es vessaven i ballaven per tot el cel. Sam es va moure intranquil. - De debò, Ralph, és millor que et vagis. Ralph va tornar a alçar els ulls. - Vosaltres dos no us heu empastifat. Com podeu ...? Si fos de dia ...Si fos de dia sentirien la coïssor de la vergonya per admetre aquelles coses. Però la nit era fosca. 
Eric va parlar primer, però de seguida els bessons van reprendre la seva parla antifonal. - Has de anar-te'n perquè aquí no estàs segur ... -... ens van obligar. Ens van fer mal ... - Qui? ¿Jack? - Oh no ... Es van inclinar a prop seu i van baixar les seves veus. - Ves, Ralph ... -... és una tribu ... -... no podíem fer una altra cosa ... Quan de nou va parlar Ralph, ho va fer amb veu més apagada; semblava faltar-li el alè. - Però què he fet jo? M'era simpàtic ... i jo només volia que ens vinguessin a rescatar ... De nou es van vessar els estels pel cel. Eric va sacsejar el cap preocupat. - Escolta, Ralph. No tractis de fer les coses amb sentit comú. Això ja s’ha acabat...”  
GOLDING, William: El Senyor de les mosques 


1.- Digues amb les teves paraules, i sense repetir, de què va el text. (2,5p)
2.- Posa-li un títol filosòfic (1p)
3.- Relaciona aquest text, de manera argumentativa,  amb les teories de Hobbes, Locke, Maquiavel, Woolf, Girard, Freud. (4,5p) (Cinc autors mínim) 
4.- Fes una opinió personal i mira si pots trobar relació amb l' actualitat (2p)

Dates d' entrega:

B11 i B12
DIJOUS 10 Maig 2018+1 punt d' actitud (s' afegirà a la nota del comentari). Donat que hi ha convocada jornada de vaga d' estudiants,  s' haurà d' enviar per e-mail a sgil4@xtec.cat, en Word com arxiu adjunt (no Drive); no s' acceptarà en  pdf,ni tampoc imatges del comentari. 
DIVENDRES 11 Maig 2018+0,5 punt d' actitud (s' afegirà a la nota del comentari). s' haurà d' enviar per e-mail a sgil4@xtec.cat, en Word com arxiu adjunt (no Drive); no s' acceptarà en  pdf,ni tampoc imatges del comentari.
DISSABTE 12 Maig 2018 0 punt d' actitud (la nota del comentari ni suma ni baixa); s' haurà d' enviar per e-mail a sgil4@xtec.cat, en Word com arxiu adjunt (no Drive);  no s' acceptarà en  pdf,ni tampoc imatges del comentari.
DIUMENGE 13 Maig 2018 -1 punt d' actitud (la nota del comentari baixa); s' haurà d' enviar per e-mail a sgil4@xtec.cat, en Word com arxiu adjunt (no Drive); no s' acceptarà en  pdf,ni tampoc imatges del comentari.


FORA D' AQUESTES DATES EL COMENTARI NO SERÀ AVALUAT. RECORDEU QUE AQUEST COMENTARI ÉS EL 50% DE LA NOTA DEL TRIMESTRE. SINO ÉS LLIURAT NO ES PODRÀ FER LA NOTA MITJA AMB L' EXAMEN.  NO SERÀ AVALUAT SI NO ES LLIURA EN FORMAT PAPER EL DIMARTS 15 MAIG 2018, SI AQUEST S' HA ENVIAT PER E-MAIL. NO S' ACCEPTARAN PEN-DRIVES. 


DATA D' EXAMEN

B11 I B12
DIJOUS 24 MAIG 1ª PART (45 MINUTS) S' HA DE FER OBLIGATÒRIAMENT LES PREGUNTES 1 I 2
DIMARTS 29 MAIG 2ª PART (45 MINUTS) ES FARAN LA RESTA DE PREGUNTES. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario