viernes, 27 de octubre de 2017

COMENTARI DE TEXT (CRAIG) PER FER A CASA. PÀGINA 23

COMENTARI DE TEXT (CRAIG) PER FER A CASA 
PÀGINA 23

"Gairebé tots nosaltres som (en certa manera) filòsofs ja que tenim algun tipus de valors segons els quals vivim (o ens agrada pensar que els tenim, o ens sentim a disgust quan no els tenim). La majoria de nosaltres, a més, accepta alguna descripció general del món. Potser pensem que hi ha un Déu creador de tot, inclosos nosaltres mateixos; o al contrari, pensem que tot ées una qüestió de casualitat i selecció natural. Potser pensem que tenim alguna cosa en nosaltres immaterial i immortal a la qual anomenem ànima o esperit; o just allò contrari, que som només una organització de matèria complicada, que es cau a trossos després de morir. Així que la majoria de nosaltres, fins i tot aquells que dirien que no és una cosa que els preocupi, disposem d' una cosa semblant a respostes per a les dues preguntes filosòfiques bàsiques, a saber: "Què hem de fer?" i  "Què és real?". I hi ha una tercera pregunta bàsica per a la qual també la majoria de nosaltres té algun tipus de resposta; una pregunta que ens assetja en el moment mateix en que som conscients d' una de les dues preguntes anteriors, a saber: "com sabem alguna cosa o, si no ho sabem, com ho podríem saber? Fent servir els ulls, pensant, consultant un oracle, preguntat un científic?": La filosofia -entesa com un tema que pot ser estudiat, del qual es pot ser ignorant, en què es pot millorar o fin i tot arribar a ser un expert- és simplement ser més reflexiu sobre algunes d' aquestes qüestions i les seves relacions mútues; és aprendre allò que ja s' ha dit sobre elles i per què"


CRAIG, E., Philosophy. A Very Short Introduction, 2002


CONTESTA LES SEGÜENTS PREGUNTES:


1.- Expliqueu breument (entre seixanta i cent paraules) les idees principals del text (sense repetir-lo) i com hi apareixen relacionades. (2,5 punts)


2.- Posa-li un títol filosòfic diferent al del llibre (1punt)


3.- Relaciona aquest text, amb tot allò que sàpigues de les Unitats 1,2 del llibre de text, treballat a classe. (Recorda: textos de Russell, Magee, Rubert de Ventòs, Alain de Botton,  Hilary Putnam, etcètera)  (4,5punts)

4.- Fes una opinió personal i mira si pots trobar relació amb l' actualitat (2 punts)

DATES D' ENTREGA COMENTARI DE TEXT (50% NOTA TRIMESTRE)


B11 i B12

DIMARTS 7 NOVEMBRE 2017 +1 punt d' actitud (es sumarà a la nota del comentari) Es lliurarà en mà a la professora a l' hora de classe.
DIJOUS 9 NOVEMBRE 2017 +0,5 punt d' actitud (es sumarà a la nota del comentari) Es lliurarà en mà a la professora a l' hora de classe.
DIVENDRES 10 NOVEMBRE 2017 0 punt d' actitud (la nota del comentari ni suma ni baixa); s' haurà d' enviar per e-mail a sgil4@xtec.cat.
DISSABTE 11 NOVEMBRE 2017 -1 punt d' actitud (la nota del comentari baixa); s' haurà d' enviar per e-mail a sgil4@xtec.cat.

FORA D' AQUESTES DATES EL COMENTARI NO SERÀ AVALUAT. TAMPOC NO SERÀ AVALUAT SI NO ES LLIURA EN FORMAT PAPER EL DIMARTS 14 NOVEMBRE 2017

EXAMEN B11 i B12 (50% NOTA TRIMESTRE) 

DIMARTS 21 NOVEMBRE 2017 1ª PART DE L' EXAMEN (45 MINUTS) S' HAURÀ DE CONTESTAR OBLIGATÒRIAMENT LES PREGUNTES 1 i 2. La resta de l' examen, es pot contestar de manera lliure. 

DIJOUS 23 NOVEMBRE 2ª PART DE L' EXAMEN (45 MINUTS). 

TREBALLS OPCIONALS

El dia de l' examen es podran entregar fins a 4 treballs opcionals de 0,25 dècimes de punt, sempre i quan es posi webgrafia o font consultada; si no fos així, la puntuació atorgada serà de 0,10 punts. 
La puntuació serà sumada a l' examen. 



Bibliografia:


ALFARO, Carmen i Altres: Filosofia i Ciutadania. Barcelona: Ediciones del Serbal, 2008. (pàgina 23)

No hay comentarios:

Publicar un comentario